Galileo İngilizce ve Türkçe Hayatı

Bu yazımızda modern fiziğin babası ve bilimin babası isimleriyle anılan ünlü İtalyan astronom, fizikçi ve matematikçi olan Galileo’yu İngilizce ve Türkçe olarak daha yakından tanıyacağız. Galileo İngilizce ve Türkçe Hayatı, Galileo İngilizce Hayatı, Galileo İngilizce ve Türkçe Biyografisi, Galileo Kimdir İngilizce

Galileo İngilizce ve Türkçe Hayatı

Galileo Galilei was born on 15 February 1564 in Pisa, Italy. His father was a music teacher and a famous musician. His family moved to the city of Florence when he was ten years old. It was in Florence that Galileo began his education at the Camaldolese monastery. Galileo was an accomplished musician and an excellent student. At first he wanted to become a doctor, so he went to the University of Pisa to study medicine in 1581. While at university, Galileo became interested in physics and mathematics.

Galileo Galilei, 15 Şubat 1564’te İtalya’nın Pisa kentinde doğdu. Babası müzik öğretmeni ve ünlü bir müzisyendi. Ailesi, kendisi on yaşındayken Floransa şehrine taşındı. Galileo, Camaldolese manastırında eğitimine Floransa’da başladı. Galileo başarılı bir müzisyen ve mükemmel bir öğrenciydi. İlk başta doktor olmak istiyordu ve 1581 yılında tıp okumak üzere Pisa Üniversitesi’ne gitti. Galileo üniversitedeyken fizik ve matematikle ilgilenmeye başladı.

In 1609, Galileo heard of an invention from Holland called the telescope that could make far away items appear much closer. He decided to build his own telescope. Galileo invented an improved telescope that let him observe and describe the moons of Jupiter, the rings of Saturn, the phases of Venus, sunspots and the rugged lunar surface. Galileo’s experiments made some people angry, however. They didn’t want the traditional views to be questioned. Galileo Galilei died on 8 January 1642 aged 77.

1609’da Galileo, Hollanda’da teleskop adı verilen ve uzaktaki nesnelerin çok daha yakın görünmesini sağlayan bir icadın olduğunu duydu. Kendi teleskopunu yapmaya karar verdi. Galileo, Jüpiter’in uydularını, Satürn’ün halkalarını, Venüs’ün evrelerini, güneş lekelerini ve engebeli ay yüzeyini gözlemlemesine ve tanımlamasına olanak tanıyan gelişmiş bir teleskop icat etti. Ancak Galileo’nun deneyleri bazı insanları kızdırdı. Geleneksel görüşlerin sorgulanmasını istemediler. Galileo Galilei 8 Ocak 1642’de 77 yaşında öldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir