Bir Ulusun Büyüklüğü, Nüfusun Çokluğu ile Değil, Akıllı ve Erdemli Kişilerin Sayısıyla Ölçülür Sözünün Anlamı

Bir ulusun nüfusunun çok olması o ulusun büyüklüğü anlamına gelmemektedir. Buradaki büyüklük toprak veya nüfus olarak değil gelişmişlik anlamında söylenmiştir. Bir ulusun gelişmesi içinde en önemli unsur eğitimdir. Bir ülkenin geleceği, o ülke insanlarının eğitimine bağlıdır. Eğitim o ulus için en büyük zenginliktir. Akıllı ve erdemli insanların daha çok olduğu ülkeler diğer ülkelerin çok önünde yer alıyor bilime, teknolojiye yön veriyor. Ülkelerin büyüklüğünde bilim ve teknoloji çok önemlidir.

Ülkemizde bilim ve teknoloji alanında çalışmalar yapıyor. Üniversitelerde bununla ilgili eğitimler veriliyor. Bilim üreten, bilimi en doğru şekilde teknolojiye yansıtan ulusların söz sahibi olduğu bir dünyada yaşamaktayız. Büyük bir ulus olmanın ve insanlığın gidişatına yön vermenin yolu bilimden geçmektedir.

Günümüzde Endonezya, Pakistan, Nijerya ve Bangladeş gibi ülkelere baktığımızda nüfusunun çok kalabalık olduğunu ancak  eğitim, sanayi, bilim ve teknoloji gibi bir çok alanda gerilerde olduğunu görüyoruz. Fakat Güney Kore’ye baktığımızda bu ülkelerden çok daha az nüfusu olmasına rağmen bir çok alanda bu ülkelerin önünde yer alıyor.

Önemli olan nüfusun çokluğu değil eğitimli kişilerin çokluğudur.

Sonuç olarak nüfusunuz ne kadar kalabalık olursa olsun akıllı ve erdemli bireyleriniz yoksa ulus olarak büyük değilsinizdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir