Sık sık hasta oluyorsanız muhtemelen bağışıklık sisteminiz güçlü değildir. Bağışıklık sistemi, vücudu hasta eden mikroorganizmalara karşı savunur. Bağışıklık sisteminiz ne kadar güçlü olursa, hastalanma ihtimaliniz o kadar az olacaktır. Güçlü bir bağışıklık sistemi için tüketmeniz gereken gıdaları sizler için derledik.
Balık
Balığın içinde bulunan omega-3 bağışıklığı düzenleyici ve destekleyici özelliğe sahiptir. Balıklar, kalsiyum ve fosfor bakımından oldukça zengindir ve demir, çinko, iyot, magnezyum ve potasyum gibi önemli bir mineral kaynağıdır.
Sarımsak
Halk arasında virüssavar olarak bilinen sarımsak, bağışıklık sisteminin desteklenmesinde önemli bir etkiye sahiptir. Vücudu enfeksiyonlardan ve hastalıklardan koruyan önemli bir savaşçıdır.
Zerdeçal
Bu baharat, antioksidanlar ve antibakteriyel bileşenler bakımından oldukça zengindir. Bağışıklı sistemini destekler ve önemli bir iltihap önleyicidir.
Yaban Mersini
Yaban mersini, antioksidan özelliklere sahip önemli bir besin kaynağıdır. Solunum yolu hastalıklarına karşı önemli bir savunma sistemidir.
Turunçgiller
Turunçgiller, (Portakal, mandalina, greyfurt, limon) vücudu bakteriyel enfeksiyonlara koruyan önemli bir C vitamini kaynağıdır. C vitamini, güçlü bir antioksidan olmasından dolayı bağışıklık sisteminin korunmasında önemli rol oynar. Ayrıca C vitamini vücudu enfeksiyona karşı koruyan beyaz kan hüclerinin üretimini arttırır.
Badem
Badem, çok önemli bir E vitamini deposudur. Manganez, magnezyum ve lif içerir. Bir avuç badem, günlük E vitamini ihtiyacının neredeyse tamamını karşılayacaktır.
Nar
Nar, içeriğinde bulunan bileşikler sayesinde virüslere karşı etkili olan antiviral özelliklere sahiptir. İçerdiği antioksidanlar sayesinde grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı önemli bir silahtır.
Kivi
Kivi, önemli bir antioksidan kaynağıdır. Grip ve soğuk algınlığından kurtulmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda ilk etapta önlemek için de gereklidir.
Yoğurt
Yoğurt, bağışıklık sisteminin güçlendiren probiyotikler açısından oldukça zengindir. Probiyotikler, virüslerle savaşan hücrelerin sayısını arttırır.