Teknoloji Tasarım Dersi İçin Sorunlar ve Çözümleri

Teknoloji Tasarım, günlük yaşantımızda karşılaştığımız sorunların farkına varmak ve bu sorunlara çözümler üretmeyi amaçlar. İnsanlığa katkı sağlamak çok önemlidir. Geçmişte bilim insanlarının yaptığı büyük buluşlar bugüne kadar hayatımızı kolaylaştırdı. Bizimde şimdi yapacağımız buluşlar gelecekteki nesillerin hayatını kolaylaştıracak. Bu düzen bu şekilde devam edecek. İnsan düşünen bir varlıktır sürekli düşünür ve üretir. Bu yazımızda Teknoloji Tasarım Dersi İçin Sorunlar ve Çözüm örneklerini paylaşacağız.

Teknoloji Tasarım Sorun ve Çözümleri

İnsanların farklı dillerde konmasından dolayı birbirini anlamaması

Sorun:  İnsanlar farklı ülkelere gittiğinde veya kendi ülkesine gelen turistlerin dillerini konuşamadığı için iletişim kuramazlar. Bu iletişim eksikliği bizim farklı kültürdeki insanlarla kaynaşmamızı engelliyor. Bunun dışında sevdiğimiz yabancı uyruklu bir kişinin (yazar, oyuncu, şarkıcı, sporcu) verdiği demeçleri, röportajları anlayamayız. Bunun gibi bir çok örnek verebiliriz. Kısaca bu durum en büyük sorunlardan bir tanesi. Peki ne yapabiliriz?
Çözüm :  Özel çipler geliştirip bu çipleri insanların beynine yerleştirerek herkesin her dili konuşması sağlanabilir.

Hatıraları Canlandırmak

Sorun: İnsanların zaman zaman hayatlarında unutamadığı anlar olur. Bu anları hep hatırlar, gözlerinde o anı canlandırırlar. Ama zaman geçtikçe bu tazeliğini kaybeder. Hatta zamanla bir çok güzel anımızı unutur sadece bir kaç tanesini hatırlayabiliriz. Bu  gerçekten herkesin çok seveceği  ve mutlaka isteyeceği bir buluş olurdu. Siz bile heyecanlandınız değil mi duyunca buna kim hayır derdi ki ?
Çözüm : Depolama aygıtları sayesinde anılarımızı saklayabileceğimiz sürücüler hayat boyu yanımızda olacak ve geçmişi yeniden yaşayabilmemizi sağlayacak.

Obezite Şişmanlık Sorunu

Sorun : Günümüzün en büyük sorunlarından bir tanesi de şişmanlık. Bir çok insanın muzdarip olduğu bir konu. İnsanlar şişmanlamamak için sevdiği yiyecekleri yiyemiyor. Şişmanlık bir çok hastalıklara yol açıyor.
Çözüm : Obeziteyi engelleyen yeni bir gen geliştirip bu sayede istediğimiz kadar yemek yesek bile şişmanlamayacağız. Obezitenin yol açtığı hastalıklardan korunmuş olacağız.

Kitap okumayı sevmeme sorunu

Sorun : Bir çok insan kitap okumayı sevmiyor. Bazı insanların romanları okumak yerine filminin yapılıp vizyona girmesini bekliyor. Film kadar etkili olmadığını düşünüyor. Hem görüyorum hem hikayeyi anlıyorum düşüncesinde.
Çözüm : Kitabı bilgisayar ortamından okuyup anlatılan olayların ekranda canlandırılması yine dikkat çekecek buluşlardan bir tanesi olabilir.

Acaba benim hakkında ne düşünüyor?

Sorun :  O benim için ne düşünüyor ? Onun benim hakkımda neler düşündüğünü kestiremiyorum. Acaba arkadaşım beni gerçekten seviyor mu? gibi bir çok soruya cevap olacak bir buluş.
Çözüm : İnsan beynini okuyan aygıtlar icat edip karşımızdaki insanın ne düşündüğünü anlayabiliriz.

Sizler için Teknoloji Tasarım Günlük Hayatımızdaki 5 Sorun ve 5 Çözümü paylaştık. Sizde aklınızdaki sorun ve çözümleri bizlere yorum bölümünden yazarak diğer ziyaretçilerimize ulaştırabilirsiniz.

Dikkatinizi çekebilecek diğer yazılarımız:

İngilizce Teknolojinin Avantajları ve Dezavantajları

Biyoteknoloji Nedir? Olum ve Olumsuz Yönleri Nelerdir

Uzay Araştırmaları Sonucunda Gelişen Günümüz Teknolojileri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir