Deniz Kirliliği İle İlgili Gazete ve Dergi Yazıları

Bu yazımızda Deniz Kirliliği İle İlgili Gazete ve Dergi Yazıları paylaşacağız. Deniz kirliliği büyük önem taşıyan bir konu Dünyada her yıl yaklaşık 12.7 milyon ton plastik atık okyanusa dökülüyor. Şimdi gazete ve dergi yazılarımıza göz atalım.

#1 Deniz Kirliliği İle İlgili Gazete ve Dergi Yazıları

Hong Kong’un gri kefal balıklarının yüzde 60’ı mikro plastik tüketiyor ve bazılarında 80 parça plastik bulundu.170’ten fazla balık türü bu durumdan etkilendi. Greenpeace, bu tüketimin balıkların toksin seviyesini arttırabileceği konusunda uyardı. Bu toksinlerin, bizi özellikle de hamilelerde ve büyüme çağındaki çocuklarda potansiyel olarak kansere neden olduğu kanıtlandı. Hong Kong’un plajları, her 2.4 metrekarede 5 binden fazla mikro plastik parça içeriyor. Bu ABD’den daha fazla. Hong Kong’da yaşayan 7 milyon insan, yıllık 5.6 milyon ton atığa neden olmaktadır. Bunun üçte ikisi atıkların gömüldüğü alanlarda bulunuyor.

Not : Yeşil Barış ya da küresel ismiyle Greenpeace çevreyi korumak amacıyla kurulan bir örgüttür.

#2 Deniz Kirliliği İle İlgili Gazete ve Dergi Yazıları

Dalgıçlar, deniz kirliliğine sorununa dikkat çekmek amacıyla ellerine aldıkları çöp torbalarıyla İstanbul Boğazına daldılar. Denizin dibinden çıkanlar, görenleri adeta hayrete düşürdü ve bu kadar da olmaz dedirtti. Deniz Temiz Derneği yani Turmepa farkındalık için kolları sıvadı.  Dakikalar içinde deniz tabanından torba torba çöp çıkardılar. Suyun altından onlarca şişe, cep telefonu hatta araba direksiyonu bile çıktı. Boğazdaki kirlilik canlıları olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Denizlerimizin temiz kalması için sizde destek olun.

#3 Deniz Kirliliği İle İlgili Gazete ve Dergi Yazıları

Denizlerde 150 milyon tondan fazla plastik bulunduğu tahmin ediliyor. Yani rakam çok büyük eğer kontrol edilmezse 7 yıl içinde balıkların 3’te 1’i kadar bu plastikle birlikte yok olup gidecek.Denizlerdeki kirlilik her geçen gün artıyor. Denizlerdeki kirlilik deniz canlıları dolayısıyla da insan sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Yıl 2050’yi gösterdiğinde kirlenme bu kadar hızlı ve çabuk ilerlerse denizlerdeki plastik atık oranı balık oranından çok daha fazla olacak. Ülkemizde ve dünyada denizler için tehlike çanları çalıyor. Dünyada 300 milyon tonun üzerinde plastik üretiliyor bunların neredeyse yarısı denizlere dökülüyor.

Yazımızı arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir