Çevre ile İlgili 10 Adet Soru ve Cevap

Bu yazımızda Çevre ile İlgili 10 Adet Soru Cevap paylaşacağız. Çevre Kirliliği ile İlgili Soru ve Cevaplar, Çevre Koruma ile İlgili Soru ve Cevap, Çevre Bilinci ile İlgili 10 Adet Soru ve Cevap

Çevre ile İlgili 10 Adet Soru Cevap

1. Soru: Çevremizi neden temiz tutmalıyız?
Cevap: Sağlık çevre sağlık yaşam demektir. Tüm canlıların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için çevremizi temiz tutmalıyız.

2. Soru: Çevremizi korumak için neler yapabiliriz?
Cevap: 

  • Suyu gereksiz yere akıtmamalıyız.
  • Kağıtları tasarruflu kullanmalıyız.
  • Geri dönüşümle ürünler kullanmalıyız.
  • Çevre dostu ürünler kullanmalıyız.

3. Soru: Çevremizi güzelleştirmek için neler yapabiliriz?
Cevap:

  • Çevremize çöp atmamalıyız ve çöp atanları uyarmalıyız.
  • Ağaç dikmeliyiz.
  • Çevre bilincini insanlara aşılamalıyız.
  • Çevreyi koruma ile ilgili çeşitli etkinliklere katılmalıyız.

4. Soru: Çevremizi korumak için çalışma yapan kuruluşlar nelerdir?
Cevap:

  • TEMA
  • ÇEVKO
  • Türkiye Çevre Vakfı

5. Soru: Çevre Kirliliğinin Sonuçları Nelerdir?
Cevap:

  • Su kaynaklarının tükenmesi
  • Biyolojik çeşitliliğin azalması
  • Küresel ısınma
  • Hastalıklar ve ölümler artar

6. Soru: Çevre Kirliliğinin Neden Olduğu Hastalıklar Nelerdir?
Cevap:

  • Akciğer kanseri
  • Astım
  • Bronşit
  • Grip

7. Soru: Çevre Kirliliğinin Çeşitleri Nelerdir?
Cevap:

  • Hava kirliliği
  • Su kirliliği
  • Toprak kirliliği
  • Gürültü kirliliği

8. Soru: Çevremize En Çok Kimler Zarar Vermektedir?
Cevap: İnsanlar

9. Soru: Çevre Kirliliğini Önlemek Amacıyla Yapılan Çalışmalara Ne Denir?
Cevap: Çevre koruma

10. Soru: Çevre Kirliliğini Nedir?
Cevap: Çevrenin doğal olmayan bir şekilde insan eliyle bozulmasıdır.

Konu  ile ilgili olarak dikkatinizi çekebilecek diğer yazımız :
Çevremizi Korumak ve Güzelleştirmek İçin Neler Yapılabilir
Yazımızı arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.